Зрубав дерево - посади нове: департамент ЖКГ Чернівців зареєстрував новий проект

03.05.2019 07:13   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях комунальне підприємство "Трест зеленого господарства" можуть юридично зобов’язати висаджувати нові дерева замість кожного зрубаного.

Відповідний проект рішення сьогодні в ратуші зареєстрував департамент житлово-комунального господарства Чернівців, пише molbuk.ua 

У проекті рішення зазначається, що незадовільний стан дерев повздовж проїзних частин вулиць обумовлений складними умовами, в яких відбувається процес їх росту і розвитку (підвищена температура повітря і грунту, ущільненість грунту, загазованість, задимленість повітря, наявність пилу тощо). 

«Особливість проростання дерев на вулицях Чернівців часто не відповідає нормативним відстаням від дерев до краю проїзної частини вулиць (2м). При посипанні доріг взимку піском із сіллю відбувається засолення грунтів та засипання пристовбурових лунок дерев піском, що призводить до їх всихання», – йдеться у тексті проекту документу.

Також у ньому вказано, що упродовж 2018 року трестом було видалено 865 дерев та висаджено 523.

«Уповільнює садіння молодих дерев, замість видалених, корчування пнів, яке ускладнене наявністю інженерних комунікацій, великою питомю вагою ручної праці, відсутність подрібнювача -корчувача пнів в міському комунальному виробничому тресті зеленого господарства та протизсувних робіт», – йдеться у проекті рішення.

Водночас у проекті рішення депутатам міськради пропонується підтримати електронну петицію Тараса Полатайка "Юридично зобов’язати Зелентрест висаджувати молоде дерево замість кожного зрубаного". 

Окрім того, Тресту зеленого господарства пропонується проводити обов’язкову деревозаміну при видаленні зелених насаджень, а також висаджувати вздовж проїзних частин доріг великорозмірний посадковий матеріал, стійкий до загазованості, задимленості та пилу.

Разом з тим, в проекті рішення йдеться про проведення інвентаризації пнів видалених дерев.

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua