Буковинські старшокласники змагалися у конкурсі учнівських творів-есе

17.05.2019 21:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

До Дня Європи у Чернівецькому ліцеї № відбувся щорічний обласний конкурс учнівських творів-есе та учнівської науково-дослідної конференції «Український вимір процесів європейської інтеграції». 

Ідея проведення конкурсу зародилась у 2013 році на кафедрі політології та державного управління ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Конкурс має на меті інформування учнівської молоді про зміст європейської інтеграції; ознайомлення з українським виміром процесів європейської інтеграції, розгляд питань співробітництва України з ЄС, окреслення української євроінтеграційної перспективи

Організатори: Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації, Інститут післядипломної педагогічної освіти, кафедрою політології та державного управління ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Конкур має два етапи: районний, міський, ОТГ та обласний для учнів 10-11 класів навчальних закладів області.

6 призерів – на підставі висновку журі – нагороджуються дипломами та грошовими сертифікатами.

Заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк, вітаючи гостей, зазначив:

«Європейська інтеграції – важливий етап у розвитку будь-якої демократичної, правової держави. Україна як розвинута європейська держава робить впевнені кроки у цьому напрямку. Зовнішні посили, які надходять ззовні Європейського Союзу, свідчать про те, що чимало країн даного об’єднання прагнуть бачити у своїх рядах таку державу, як Україна – сильну, незалежну, самостійну. Відрадно, що наша молодь не байдужа до питань та процесів євроінтеграції і саме цей конкурс показує високий рівень зацікавленості старшокласників майбутнім України, як європейської держави. Бажаю плідного обміну думками й пропозиціями щодо перспектив майбутнього європейської держави – України».

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews