Михайло Павлюк звернувся до громадян з нагоди днів пам'яті трагічних сторінок історії

18.05.2019 21:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк у зв’язку з Днем пам'яті жертв політичних репресій та Днем скорботи і пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу звернувся до громадян.

18 та 19 травня – дні болю українського народу, в яких сконцентровано мільйони імен і доль репресованих, невинно  загублених душ наших співвітчизників.

Українські родини проносять через покоління важкий тягар комуністичного режиму, який безжально вершив долі людей і посилав мільйони на страшну смерть. Але ми пам’ятаємо, усіх, хто був знищений на рідній землі, кому випали нелегкі випробування у таборах  і тюрмах Сибіру.

Згадаймо легендарного поета Василя Стуса, якого, за нібито терористичну діяльність, кидали в карцер, забороняли бачитися з родиною, а факт його смерті приховували. «Фактично мене засудили за прагнення до національної справедливості, – писав репресований поет у липні 1976 року. – Моя любов до рідного народу, моя стурбованість кризовим станом української культури були кваліфіковані як націоналізм».

Трагедія кримських татар у 1944 році – окрема чорна сторінка української історії. Насильницьке виселення кримськотатарського народу з його історичної батьківщини – з  Криму, здійснене упродовж 18-21 травня 1944 року – злочин, якому не буде виправдання. Нині анексія Криму  загострила проблему боротьби кримських татар за свої права. Тому, переконаний, наша солідарність з кримськотатарським народом у його боротьбі за відновлення своїх прав має важливе значення. Ми усі пам`ятаємо: кримські тартари корінний народ України і він має бути щасливим на своїй землі, у батьківському домі.

Сьогодні українці зробили свій європейський вибір. Ми виходимо із сфери російського впливу. Підтвердженням цьому є важливі державницькі кроки - про забезпечення функціонування української мови як державної, закріплення в Конституції стратегічного курсу України на членство в Європейському союзі й НАТО, становлення в Україні Єдиної помісної православної церкви.

Та не забуваймо, ніколи не забуваймо про те, що зараз у російських тюрмах сидять послідовники Стуса та мільйонів людей, які у свій час поплатилися за відданість своїй країні та власним переконанням – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух.

У полоні нашого ворога – українські моряки. Вдумайтеся у цю цифру – всім разом їм присудили 240 років ув'язнення.

«Разом і до кінця. Слава Україні!», - писав у своєму звернення про початок голодування Олег Сенцов. Дослухаймося до його порад. Будьмо єдиними у боротьбі зі спільним ворогом – російською агресією. Будьмо разом, пам'ятаючи невинно убієнних та добиваючись свободи для живих. Спільно йдемо європейським шляхом. Героям слава, Олеже! Слава нашим морякам! 

Слава всім бранцям Кремля!

За матеріалами ЧОДА.
null
Фото з мережі Інтернет
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews