Буковинський Новинар

Буковинський Новинар

аналітик, журналіст, блогер

Головне, що вдалося врятувати не одне дитяче життя, - чернівчанин протягом 2-х місяців лікував дітей на Гаїті

02.06.2019 14:13   Джерело: CvNews
Автор : Буковинський Новинар
Дитячий хірург з Чернівців самостійно провів на Гаїті близько 80 операцій. Ще понад 100 – разом з місцевими хірургами.
 
Професор Олег Боднар – перший українець, який протягом 2-х місяців лікував дітей на Гаїті, а потім на місяць став головним дитячим хірургом Гаїті, - пише Інформаційне агенство "АСС".
 
Він член Європейської асоціації дитячих хірургів та Нью-Йоркської академії наук, професор, завідувач кафедри дитячої хірургії та отоларингології Буковинського медичного університету. Взяти участь у благодійній місії на Гаїті йому запропонували під час Конгресу дитячих хірургів, що відбувався в Мілані. Попередили: країна небезпечна, проте дитячих хірургів там украй бракує: на 10 млн. населення – всього двоє.
 
null
Фото Інформаційне агенство "АСС"
 
"Проїзд, проживання та харчування мені оплатив італійський фонд. За свою роботу грошей я не отримував – їздив туди з благодійною місією.

Працював у госпіталі, що знаходиться у столиці Гаїті Порт-о-Пренс. Він збудований та функціонує за кошти благодійних організацій Італії та Америки. У мої функції входило навчання двох місцевих лікарів дитячої хірургії та проведення складних оперативних втручань."
 
Щотижня чернівецький дитячий хірург оперував дітей з приводу тифозного перитоніту, туберкульозу лімфатичних вузлів, різноманітних кист та новоутворень. Із деякими патологіями ніколи не мав справи, а на Гаїті на роздуми часу не було – треба було діяти.
 
На Гаїті непрості кліматичні умови: висока температура повітря і висока вологість. Плюс – малярія, холера, тиф. Проте найважче на Гаїті для лікаря те ж, що й в Україні, - це відповідальність за дитячі життя. На щастя, всі мої операції завершились вдало, - розповідає хірург.
null
Фото Інформаційне агенство "АСС"
Коли Олег Боднар був з місією на Гаїті, там почалися масові акції протесту. Уряд країни на 50% підвищив ціни на пальне. Це викликало бурхливу реакцію жителів: протестувальники блокували вулиці барикадами та підпалювали шини, десятки магазинів були розграбовані та спалені.
 
Олег Боднар відпрацював на Гаїті стільки часу, скільки було обумовлено в контракті – 1 місяць. Після чого успішно повернувся до Чернівців.
 
- Це досвід, - зізнається лікар. – Головне, що вдалося врятувати не одне дитяче життя.
 
Детальніше про врятовані життя дітей на Гаїті хірургом із Чернівців, читайте у матеріалі ІА "АСС".
null
Фото Інформаційне агенство "АСС"

null
Фото Інформаційне агенство "АСС"
 
За матеріалами acc.cv.ua.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews