На відновлення музею Володимира Івасюка виділили понад 4 мільйона гривень

05.06.2019 20:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За останні 2 роки виділено понад 3 млн грн для відновлення Чернівецького обласного музею архітектури та побуту.

Про це повідомила начальниця управління культури обласної державної адміністрації Віра Китайгородська сьогодні на прес-конференції.

«Там відремонтовано практично всі дахи на об'єктах, змінено підлогу, відреставровані стелі та стіни будівель. Практично відновлені усі експозиції в будиночках, котрі розміщені на території установи. Цьогоріч заплановано розпочати експонування в музеї просто неба гуцульської частини нашої області, про що зараз ведуться перемовини з сільськими головами та головами ОТГ щодо розміщення окремих об'єктів на території нашого музею», - повідомила Віра Китайгородська.

Разом з тим, вперше виділена велика сума коштів на поточний ремонт приміщення обласного меморіального музею Володимира Івасюка -  понад 1 млн. грн. за рахунок коштів Чернівецької міськради та обласного бюджету. В закладі повністю відремонтували внутрішній інтер'єр, відновили експозиції, для чого працювали дизайнери. Також придбали цифрове піаніно, комп'ютерну техніку, гардини, ролетні тканинні штори.

 
За матеріалами ЧОДА.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews