Попередня сума збитків внаслідок погіршення погодних умов на Буковині – 113 млн грн, - Олексій Гайдай

11.06.2019 19:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Ситуацію з наслідками негоди на Буковині прокоментував сьогодні начальник управління цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Олексій Гайдай.

«У 4-х районах області – Сокирянському, Новоселицькому, Сторожинецькому та Вижницькому районах – рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС введено стан надзвичайної ситуації регіонального рівня. Саме ці райони найбільше постраждали від злив упродовж 20 травня – 7 червня 2019 року», - повідомив Олексій Гайдай.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації долучилася обласна державна адміністрація, Басейнове управління водних ресурсів, УДСНС у Чернівецькій області. ГУ Національної поліції в області.

Найбільше стихія завдала удару по берегоукріплюючим дамбам Вижницького та Путильського районів. Басейновим управлінням водних ресурсів підраховано збитки щодо 21 дамби, які захищають населення від дій паводкових вод: на проведення  необхідних берегоукріплюючих робіт необхідно 80 млн. грн.

«Наше найголовніше зараз питання – вчасне подання документів Кабінету Міністрів України щодо суми збитків та затвердження експертного висновку Державною службою з надзвичайних ситуацій. Наразі більше половини завданих збитків вже підраховано, і згідно попередніх розрахунків комісії, визначено їх суму – 113 млн. грн. Кошти будуть відшкодовані з обласного бюджету, місцевих бюджетів ОТГ та з державного бюджету», - наголосив посадовець.

За матеріалами ЧОДА.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews