Як буковинцям уберегтися від укусу кліща?

29.06.2019 21:12   Джерело: 0372.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Більшість громадян люблять відпочинок на природі. Але часто на відпочивальників чекає небезпека. Сайт 0372.ua нагадує, як вберегтися від укусів кліщів та що робити, якщо все ж не вдалося "втекти".

Порада №1. Щоб захиститися від кліщів, варто вдягати на відпочинок у лісі чи парку максимально закритий одяг. Руки та ноги повинні бути закриті тканиною. Бажано обирати світлі речі — на їхньому фоні легше помітити кліща. Обов’язково закривайте також голову.

Порада №2. Не забудьте прихопити для захисту аерозоль або мазь.

Порада №3. Коли повертаєтесь додому, оглядайте себе, близьких, дітей та домашніх улюбленців. Особливо, ділянки, вкриті волоссям. А одяг, у якому відпочивали на природі, відразу виперіть. А речі, які брали з собою, огляньте — намети, килимки, каремати.

Хоча кліщі можуть присмоктуватися до шкіри на будь-якій частині тіла, але найчастіше їх виявляють у районі пахв, паху, задньої частини колін, всередині пупка, навколо вух і талії.

Що робити, якщо знайшли на собі кліща?

1. Зверніться до травмпункту, де кліща видалять, оброблять місце укусу та нададуть рекомендації щодо подальшого спостереження.

2. У разі потреби спробуйте витягнути кліща самостійно. Для цього потрібно повільно тягнути його, розхитуючи пальцями, обгорнутими марлевою серветкою, пінцетом чи петлею з нитки, яку варто закріпити найближче до шкіри. Після процедури видалення кліща змастіть це місце антисептичним розчином.

За матеріалами https://www.0372.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0372.ua