На Буковині фінансово підтримуватимуть розвиток сільського господарства

30.09.2019 07:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

26 вересня відбулось засідання обласної конкурсної комісії з надання фінансової підтримки сільськогосподарським товаровиробникам відповідно до «Комплексної програми підтримки розвитку сільського господарства Чернівецької області на 2017-2022 роки».

Згідно з порядком денним, розглянули питання надання фінансової підтримки сільськогосподарським товаровиробникам по 2 напрямках:

      - відшкодування вартості установок індивідуального доїння корів для особистих селянських господарств, в яких утримується не менше 3 корів;

     - утримання та збереження племінного поголів’я баранів, вівцематок та ярок.

За підсумками розгляду поданих документів прийнято рішення дофінансувати суб’єктів племінної справи у вівчарстві на суму 50,0 тис. грн., та відшкодувати затрати на закупівлю установок індивідуального доїння корів для особистих селянських господарств, в яких утримується 3 і більше гол. корів на суму 21900 грн.

В поточному році частковою підтримкою  в розмірі 50% вартості закуплених установок індивідуального доїння скористалися 16 суб’єктів господарювання, або стовідсотково всі, які звернулися  до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації з відповідним пакетом документів.  Сума компенсації з обласного бюджету наростаючим підсумком склала 67,3 тис. гривень.

Слід зазначити, що з початку року обласним бюджетом профінансовано заходи по Комплексній програмі та надано фінансову підтримку за напрямом утримання та збереження племінного поголів’я баранів, вівцематок та ярок на суму 150,0 тис. грн., та проведено часткове відшкодування витрат особистим селянським господарствам на закупівлю установок індивідуального доїння корів на суму 67,3 тис. гривень.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews