У Чернівецькій школі відкрили сенсорну кімнату та кабінет лікувальної фізкультури

04.10.2019 07:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Розвиток інклюзивного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами, зокрема створення розумного середовища та універсального дизайну, – один із пріоритетів Нової української школи.

Напередодні святкування Дня міста сьогодні, 2 жовтня, у Чернівецькій ЗОШ І-ІІІ ст. №27 відкрили сенсорну кімнату та кабінет лікувальної фізкультури. Це забезпечить можливість дітям з особливими освітніми потребами займатися відповідно до індивідуальної програми розвитку з корекційними педагогами та практичними психологами.

Тут вони отримуватимуть послуги, які допоможуть їм у майбутньому повноцінно адаптуватися та соціалізуватися в суспільстві. У сенсорній кімнаті діти можуть навчатися, відпочивати та проводити дозвілля, використовуючи спеціальне обладнання: панно «Рахівниця», м’яке піаніно, сухий басейн, прозорий стіл для гри з піском та водою, сенсорну тропу «соти», кубик-шнурівку, «восьминіг», балансири, «зоряне небо», колону з бульбашками, набір «нумікон» та інші дидактичні матеріали. В кабінеті ЛФК – займатися лікувальною фізкультурою з учителем-реабілітологом на різних тренажерах, а саме: системі обладнання в залі ЛФК, наборі «крокуємо разом», тактильній хвильовій доріжці, ходулях на мотузках, тактильній поверхні шведської гірки «Альпінізм», м’яких модулях «мозаїка» та «кроки», м’якому тренажері «тунель» тощо.

Обладнання для створених приміщень отримали впродовж 2017 – 2019 років, за коштів державної субвенції для осіб з особливими освітніми потребами на загальну суму 184 114 грн. На забезпечення доступності закладу, а саме облаштування двох пандусів, ремонту санітарної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами з міського бюджету управлінням освіти виділили 196 500 грн.

Окрім цього, коштом перерозподілу видатків з освітньої субвенції Департамент освіти та науки обласної державної адміністрації на облаштування сенсорної кімнати виділив 113 900 грн. 

 
За матеріалами ЧОДА
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews