Буковинські поліцейські претендують на участь у європейському проєкті PRAVO

11.10.2019 08:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Буковину з робочим візитом відвідала команда Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС).

Представники Місії ознайомилися з діяльністю Кіцманського відділу, Глибоцького та Новоселицького відділень поліції. Ці підрозділи запропоновано для реалізації проєкту PRAVO, який передбачає пакет підтримки для покращення ефективності поліцейської діяльності.

Консультативна місія Європейського Союзу надає підтримку державним органам України у реформуванні сектору цивільної безпеки відповідно до міжнародних стандартів. До команди міжнародних консультантів КМЄС входять представники різних країн Євросоюзу, які є досвідченими фахівцями у сфері поліцейської діяльності, судової системи, боротьби з корупцією, дотримання прав людини та зв’язків з громадськістю.

Проєкт PRAVO охоплює 20 підрозділів поліції в 9 областях України. Відділи та відділення поліції, в яких буде запроваджуватися вказаний проєкт, отримають від європейських партнерів консультативну і технічну допомогу для вдосконалення взаємодії з громадами та загальної поліцейської діяльності.

Зокрема, передбачено реконструкцію обраних підрозділів до європейських стандартів з орієнтуванням на потреби громадян, а також оснащення сучасною комп’ютерною технікою та обладнанням зв’язку. Переформатуванню підлягає і сама робота поліції, яка стане сервісною службою для забезпечення ефективного надання послуг населенню.

Відвідуючи підрозділи поліції, що претендують на участь в проєкті, представники Консультативної місії ЄС ознайомилися із загальним станом правопорядку на території обслуговування, цікавилися безпекою дорожнього руху та вивчали результати роботи поліцейських. Отримана інформація буде використана для визначення готовності підрозділів НПУ до впровадження системи оцінювання ефективності їх роботи, а також потреб для реалізації проєкту PRAVO.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews