На Буковині завершились тридцятиденні навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними

12.12.2019 21:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У військових комісаріатах Чернівецької області завершились тридцятиденні навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними.

Протягом місяця близько 70 чоловіків та жінок пройшли відповідну  підготовку, зокрема працюючи з базою даних військовозобов’язаних.

Головна мета зборів полягала в підготовці фахівців для доукомплектування посад у військкоматах у разі  проведення мобілізації.

П’ятеро резервістів, які були залучені в Чернівецький обласний військовий комісаріат, з розумінням поставились до виконання обов’язку та сумлінно виконували завдання.

Олександр, приватний підприємець, не дивлячись на те, що залишив власні справи, вважає збори важливою підготовкою до ситуації, яка може виникнути будь-коли: «Якщо сьогодні в країні відбуваються бойові дії, кожен повинен прикласти хоча б якісь зусилля заради спільної справи».

Окрім того, двоє викладачів педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю. Федьковича висловлюють думку, що кожен чоловік повинен бути військово навченим. Нещодавно, умисно не перевдягаючи військову форму, брали участь у студентському заході, аби мотивувати юнаків до майбутньої строкової служби. «Ми постійно пояснюємо хлопцям, що на фронт їх ніхто не відправить, а виконати громадянський обов’язок є справою гідності», - каже Микола Володимирович та зізнається, що він, як і дехто з учасників зборів, замислився над тим, аби укласти контракт та проходити службу в одній з бойових військових частин.

Варто зазначити, що майже всі учасники зборів уклали контракт у військовому резерві та у випадку оголошення мобілізації будуть призвані на службу у військові комісаріати. Протягом місяця за ними зберігалося місце роботи та  середньомісячна зарплата. Для резервістів передбачені виплати: для працюючих - 3200 грн, непрацюючих - 5200 грн та заохочення за підсумками року в сумі 1600 грн.

Контракт у військовому резерві надає низку переваг, серед яких можливість просуватися по службі, отримувати чергові військові звання, підвищувати кваліфікацію та здобути нову військово-облікову спеціальність. Та що важливо - це дозволяє поєднувати виконання військового обов’язку зі звичною професійною діяльністю.

Отримайте інформацію щодо укладання контракту на проходження служби у військовому резерві звернувшись до Чернівецького обласного військового комісаріату за адресою: вул. О.Кобилянської, 32 та до комісаріатів за місцем перебування на обліку. Телефонуйте: 0509480349, (0372)524349.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews