Чернівці: рятувальники нагадують буковинцям правила користування піротехнічною продукцією

25.12.2019 19:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Новий рік – це зустріч родини за святковим столом, веселі вечірки з друзями, корпоративи з колегами тощо. Доволі часто під час святкування новорічно-різдвяних празників люди використовують феєрверки, бенгальські вогні та інші піротехнічні вироби.

Щоб свято не перетворилося на біду, рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області прагнуть убезпечити громадян від нещасних випадків та травмування під час користування піротехнічною продукцією. Задля цього 24 грудня працівники Служби порятунку провели практичний інструктаж, під час якого продемонстрували, як правильно вибирати та як користуватися такими виробами.

Спочатку рятувальники розповіли, на що саме варто звертати увагу при купівлі піротехнічної продукції – цілісність виробу та упаковки, вікові обмеження, дату виготовлення, термін придатності, наявність інструкції українською мовою тощо.

Вже перед використанням піротехнічного виробу фахівці Управління закликали буковинців ознайомитися з покроковими інструкціями щодо його встановлення та приведення в дію. Тут варто також не забувати й про безпеку глядачів. Рятувальники зазначали, для людей, які спостерігатимуть за феєрверками, повинне також бути відповідне місце за 15-20 метрів від пускового майданчика піротехнічного виробу.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews