Комунальні санаторно-курортні заклади Буковини можуть припинити свою діяльність

25.12.2019 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян провів робочу зустріч з групою керівників комунальних санаторно-курортних закладів Чернівецької області – головними лікарями дитячого санаторію «Щербинці», протитуберкульозних санаторіїв «Красноїльськ» та «Садгора».

Йшлося про загрозливу ситуацію, пов’язану з припиненням державної фінансової підтримки комунальних закладів санаторного типу з 1 квітня 2020 року, як це передбачено заходами з реалізації медичної реформи в Україні. Такий стан речей може призвести до припинення надання жителям області, у тому числі представникам пільгових категорій населення, життєво необхідних їм лікувально-профілактичних та реабілітаційних послуг.

На території Чернівецької області раніше функціонували такі комунальні санаторні заклади, як дитячий санаторій "Щербинці", гастроентерологічний санаторій "Стара Жадова", які, поряд з іншими, наразі не функціонують.

Під загрозою припинення функціонування перебуває бальнеологічний санаторій "Брусниця", де відбувається скорочення штатної чисельності працівників, а також протитуберкульозні санаторії "Красноїльськ" та "Садгора".  Не надають відповідних послуг населенню пансіонат матері і дитини "Зелені пагорби",  заклад оздоровлення та відпочинку дітей "Юність".  

З метою попередження негативних наслідків такої ситуації  депутати Чернівецької обласної ради на пленарному засіданні 35-ї сесії крайового парламенту, яке відбулось 18 грудня цього року, ухвалили рішення звернутись до Кабінету Міністрів України з пропозицією надати відповідну матеріальну підтримку комунальним об’єктам санаторно-курортного типу.

Голова обласної ради наголосив, що подальша руйнація мережі комунальних закладів санаторного типу, знищення їх майна та обладнання є неприпустимою, адже завдає непоправної шкоди інтересам жителів області та буковинській громаді загалом.

За матеріалами прес-служби Чернівецької облради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews