Проблеми децентралізації: чернівчани вимагають провести референдум щодо приєднання села Чорнівка до Чернівців

27.12.2019 15:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Чернівецької міської ради.

Електронну петицію з вимогою проведення референдуму зареєстрував журналіст Василь Забродський, пише видання "Чернівці Таймс".
 
Автор петиції переконаний, що перед тим як приєднати Чорнівку до Чернівців, необхідно вивчити думку чернівецької громади. Для цього він пропонує на січневій сесії міської ради створити ініціативну групу для підготовки референдуму.
 
«Ситуація, що склалась із відсутністю порозуміння між різними гілками влади міста з приводу приєднання (об‘єднання) з Чорнівкою, Топорівцями та іншими громадами, вимагає різностороннього вивчення і участі ширшого кола учасників обговорень. Тому вимагаємо від мера і депутатів провести місцевий референдум на вказану тему. З цією метою на січневій сесії міської ради створити ініціативну групу для підготовки такого референдуму.

Доля нашого рідного міста не повинна вирішуватись у чиновницьких кабінетах і між ворогуючими гілками влади. Ми, чернівчани, маємо право вирішувати як нам разом бути далі», – йдеться в тексті петиції.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews