На Буковині під час пожежі двоє людей загинуло та травмована дитина

02.01.2020 17:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Перша пожежа, яка сталася у 2020-му, – одразу з трагічними наслідками.

За пів години після опівночі у новорічну ніч вогнеборці отримали повідомлення від місцевих жителів, що у селі Мілієво Вижницького району горить житловий будинок. Вогонь виявили запізно – люди побачили, що горить будинок вже тоді, коли полум’я охопило все мансардне приміщення та дах споруди. У той час всередині будинку перебувало подружжя пенсіонерів. Зрозумівши, що будинок горить, пенсіонерка змогла самотужки вийти з будинку, а чоловік – ні. Коли за викликом прибули вогнеборці, їх повідомили, що у будинку залишився господар.

Рятувальники з міста Вижниця, місцевих пожежно-рятувальних підрозділів сіл Іспас, Мілієво та добровільної пожежної команди смт Кути ліквідували пожежу на площі 100 кв.м. Під час проведення розвідки у кімнаті на мансардному поверсі вогнеборці виявили тіло 87-річного пенсіонера без ознак життя. Через запізніле виявлення пожежі та повідомлення про неї врятувати пенсіонера вже не було змоги.

Тіло направили на судово-медичну експертизу міста Вижниця для визначення точної причини смерті. Причину пожежі встановлюють фахівці.

Також 1 січня під час пожежі у селі Панка Сторожинецького району травмувався 6-річний хлопчик. Поки батьки поралися по господарству, дитина перебувала у кімнаті сама. Ймовірно, хлопчик бавився сірниками. За попередніми висновками фахівців, дитячі пустощі з вогнем призвели до того, що в кімнаті загорілися меблі та речі. Батько хлопчика, помітивши пожежу, швидко виніс перелякану дитину з кімнати, а рятувальники 12 державної пожежно-рятувальної частини міста Сторожинець ліквідували пожежу.

Вогонь пошкодив домашні речі та частково перекриття будинку. В цілому вогнеборці врятували споруду від знищення. Травмованого хлопчика у шоковому стані з діагнозом отруєння чадним газом, термічними опіками руки та голови госпіталізували до Сторожинецької центральної районної лікарні.

Надвечір 1 січня працівники Служби порятунку отримали повідомлення від жителів села Новоселиця Кельменецького району про пожежу в житловому будинку місцевої мешканки. 55-річна жінка проживала там одна. Вогонь у будинку побачили сусіди.

На той момент уся споруда була охоплена полум’ям. Для ліквідації пожежі на місце прибули рятувальники з смт Кельменці та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Іванівці. Вогнеборці ліквідували пожежу, а у будинку виявили тіло жінки. Врятувати її життя вже не було шансів. Тіло загиблої направили на судово-медичну експертизу міста Сокиряни. Ймовірною причиною виникнення пожежі є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

Окрім пожеж з трагічними наслідками, вогнеборці ліквідували ще 3 – у Глибоцькому, Сторожинецькому районах та обласному центрі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews