СБУ попереджали начальника освіти Мартинюка та мера Каспрука щодо постачання у чернівецькі садочки неякісного масла

28.01.2020 07:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Не зважаючи на численні попередження СБУ, невтішні результати експертизи, 18 грудня, Сергій Мартинюк підписав з Івано-Франківським виробником річний договір на постачання масла в усі дитячі садочки Чернівців.

В мережі опублікували документи, в яких СБУ попереджала мера, що молочні продукти «Івано-Франківського міськомолокозаводу» створюють реальну загрозу здоров’ю чернівецьких дітей

Служба безпеки України офіційним листом попереджала міського голову Олексія Каспрука та керівника управління освіти Сергія Мартинюка, що виробник молочних продуктів «Івано-Франківський міськомолокозавод» постачає у чернівецькі садочки неякісні сир, молоко та масло. Проте чиновники, по суті, проігнорували звернення СБУ і у відповідь написали відписки, що врахують зауваження, і що ніхто не скаржився. А вже за тиждень, з виробником неякісної молочної продукції, Сергій Мартинюк підписав договір на постачання впродовж 2020 року масла в усі чернівецькі садочки.

Про це стало відомо з документів, які оприлюднив на своїй сторінці в мережі Фейсбук журналіст 1+1 Олег Тудан, - пише promin.cv.ua.

10 грудня СБУ надіслало лист міському голові Чернівців Олексію Каспруку, в якому попередили мера, що продукція «Івано-Франківського міськомолокозаводу», який постачав молочку в Чернівецькі садочки і в 2019 році, не відповідає нормам ДСТУ. Працівники Служби безпеки посилались на результати експертиз масла, молока та сиру, яке провели відібравши зразки продуктів в чернівецьких садочках. В зразках знайшли бактерії кишкової палички та патогенні мікроорганізми роду Salmonella, а також виявили немолочні жири та не відповідність нормам ДСТУ. Тож СБУ попередила Каспрука, що це є грубим порушенням чинного законодавства України та умов договору і створює реальну загрозу здоров’ю дітей. Також зазначили, що цей виробник має аналогічні проблеми з якістю і в інших областях.

Аналогічний лист СБУ відправила 11 грудня і керівнику управління освіти Сергію Мартинюку. У відповідь головний освітянин та його заступниця написали, що вони оштрафували постачальника на 13 тисяч гривень і що скарг від дошкільних закладів на якість продукції не надходило.

Не зважаючи на численні попередження СБУ, невтішні результати експертизи, вже за тиждень, 18 грудня, Сергій Мартинюк підписав з Івано-Франківським виробником річний договір на постачання масла в усі дитячі садочки Чернівців на суму 3 мільйони 88 тисяч гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews