Чернівецька область готується до другої хвилі медичної реформи

31.01.2020 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Підготовку Чернівецької області до другої хвилі медичної реформи та впровадження програми медичних гарантій обговорили під час зустрічі голова обласної державної адміністрації Сергій Осачук, заступниця голови ОДА Наталія Гусак та директорка Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України Мар'яна Возниця.

Сергій Осачук зазначив, що на Буковині створені всі передумови, щоб черговий етап трансформації системи охорони здоров'я пройшов успішно.

– Найважливіше  – усвідомити, що всі ми працюємо для конкретного громадянина, якому потрібно надавати  максимально якісні та своєчасні медичні послуги, – наголосив голова ОДА.

У рамках реформи число медичних закладів в області скоротиться, проте це дозволить покращити якість перебування у лікарнях, надавати безоплатні препарати та діагностичні послуги.

У Чернівецькій області понад 95% спеціальних медичних закладів перетворено на комунальні некомерційні підприємства. З них у електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) зареєстровано 98%, підключено до медичних інформаційних (МІС) – також 98% медзакладів.

У цілому, до контрактування із Національною службою здоров’я України за усіма показниками готові понад 83% медичних закладів, що надають спеціалізовану допомогу у Чернівецькій області. 

Мар'яна Возниця у розмові підкреслила, що комунікуючи з Наталією Гусак, аналізує статистику з області у системі «Відкриті дані», що на веб-сайті НСЗУ, і бачить щоденний поступ Чернецької області вперед.

– Потрібно докласти максимальні зусилля, для того, щоб медичні заклади працювали в зовсім інших фінансових умовах. Важливою наразі є комунікація з керівниками установ. Окрім того, важливим компонентом у проходженнях реформи є прозорість – як у фінансовій звітності, так і спілкуванні з усіма учасниками процесу, – зазначила директорка департаменту Національної служби здоров'я України.

У зустрічі також взяли участь голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, фахівці Національної служби здоров'я України та Міністерства охорони здоров’я України.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews