У Чернівцях з 4 до 16 лютого оголошено карантин у всіх загальноосвітніх навчальних закладах міста

03.02.2020 22:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Позачергове засідання міської постійно діючої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернівців відбулося у Ратуші під головуванням Чернівецького міського голови Олексія Каспрука.

За рішенням комісії через збільшення кількості хворих на ГРВІ  на території Чернівців буде призупинено навчання у всіх закладах загальної середньої освіти. В дошкільних освітніх установах, рішення про призупинення навчання прийматиме адміністрація закладу, відповідно до моніторингу кількості хворих.

Таке рішення прийнято за результатами моніторингу відвідування учнями шкіл з метою попередження подальшого поширення захворюваності на ГРВІ, в тому числі грип, локалізації епідемічного процесу та забезпечення стабільного епідемічної ситуації на території Чернівців. Зокрема, управлінню освіти міської ради доручено забезпечити контроль проведення санітарно-гігієнічних , протиепідемічних, дезиінфекційних заходів в усіх закладах освіти.

Забезпечити проведення санітарно-роз’яснювальної роботи серед учнів, батьків, персоналу з питань попередження зараження ГРВІ, в тому числі грипом. Управлінню забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я доручено здійснювати санітарно –освітню роз’яснювальну роботу серед населення щодо заходів індивідуальної та колективної профілактики, ГРВІ, в тому числі грипу, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою в разі появи ознак захворювання.

Управлінню Держпродспоживспілки у м. Чернівцях доручено забезпечити проведення щоденного моніторингу захворюваності на ГРВІ, в тому числі грипу, в усіх навчально – виховних закладах міста. Відповідне розпорядження підписав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

До відома учнів та батьків – домашнє завдання на цей період можна знайти на сайтах учбових закладів та міського управління освіти. Вчителі надаватимуть он-лайн консультації учням.

За матеріалами: http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews