Дітям з інвалідністю пропонують пройти реабілітацію - на це виділили понад два мільйона гривень

10.02.2020 21:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Відповідно до Порядку у 2020 році за принципом «гроші ходять за людиною» можуть бути забезпечені заходами з реабілітації діти з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також із іншими захворюваннями.

На зазначені цілі з державного бюджету Чернівецькій області на 2020 рік виділено 2 024 586,0 грн.   

Про це інформує Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОДА.

Для забезпечення реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу соціального захисту населення заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

  • паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Протягом п’яти робочих днів з дати подання заяви місцевий орган соціального захисту населення укладає договір про здійснення для дитини реабілітаційних заходів у трьох примірниках (один – для місцевого органу, другий – для реабілітаційної установи, третій – для одного з батьків дитини чи її законного представника), в якому зазначаються строки здійснення реабілітаційних заходів у реабілітаційній установі, їх вартість тощо.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня – 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

Гранична вартість реабілітаційних заходів для однієї дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

Перелік реабілітаційних установ формується Фондом соціального захисту інвалідів згідно із заявницьким принципом реабілітаційної установи.

Детальніше з Порядком та переліком реабілітаційних установ можна ознайомитися за посиланням: https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnaslidok-dityachogo-cerebralnogo-paralichu.html

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews