До 100-річчя відкриття консульства Республіки Польща у Чернівцях встановлять меморіальну дошку

12.02.2020 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З нагоди відзначення 100-річчя відкриття консульства Республіки Польща у Чернівцях, на фасаді будинку № 14 на вулиці Вірменській встановлять меморіальну дошку з таким текстом українською та польською мовами: «У цьому будинку з червня 1939 р. до червня 1940 р. розташовувалося консульство Республіки Польща у Чернівцях.

Після початку війни у 1939 р. працівники консульства під керівництвом Тадеуша Буйновського координували акцію допомоги для тисяч біженців з окупованих польських земель.

«W tym budynku od czerwca 1939r. do czerwca 1940r. mieścił się Konsulat Rzeczpospolitej Polskiej w Czerniowcach. Po wybuchu wojny w 1939r. Oracownicy konsulatu pod kierownictwem Tadeusza Buynowskiego koordynowali akcjępomocy dla tysięcy uchodźców z okupowanych ziem polskich».

Таке рішення ухвалив виконавчий комітет міської ради за пропозицією Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Д. Цярціньскі та громадської організації “Обласне товариство польської культури імені Адама Міцкевича”. Виготовлення та встановлення меморіальної дошки буде здійснено за спонсорські кошти.

За матеріалами: http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews