Суд над головою Черновецької облради: Мунтяну не обрали міру запобіжного заходу

13.02.2020 06:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Голові Чернівецької обласної ради Іванові Мунтяну, якого підозрюють в отриманні хабаря у 180 тисяч доларів, на засіданні Вищого антикорупційного суду вчора обирали міру запобіжного заходу.

Під час засідання п'ятеро народних депутатів від фракції "Батьківщина" виявили готовність взяти на поруки очільника Чернівецької облради.  Народні депутати України Сергій Власенко, Анжеліка Лабунська, Вадим Івченко, Іван Крулько виступили в суді, просили ретельно вивчити матеріали справи та запевняли, що знають підозрюваного лише з кращого боку. Ще один нардеп, який декларував готовність взяти Івана Мунтяна на поруки Михайло Волинець був відсутній. 

Судовий процес тривав більше 8 годин. Відтак, вже близько опівночі, суддя оголосив перерву. Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу для Івана Мунтяна продовжать сьогодні, 13 лютого, о 09:30.

Як інформує ІА "АСС", прокурор наполягав на триманні під вартою очільника Чернівецької облради протягом 60 діб із можливістю внесення застави в розмірі 7 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або понад 15 мільйонів гривень.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews