Правоохоронці розповіли за якою схемою чиновники Чернівецької міськради привласнювали кошти, призначені для пільговиків

13.02.2020 17:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці розповіли деталі розслідування справи.

Поліція продовжує розслідування справи щодо привласнення посадовцями Чернівецької міськради бюджетних коштів на перевезеннях «пільговиків». Вони вносили у звітні офіційні документи неправдиві відомості щодо планової та фактичної кількості перевезеної «пільговиків», і привласнили кошти бюджету Чернівців на суму понад 4 млн грн. Про це стало відомо з ухвали Шевченківського райсуду м. Чернівці опублікованої в єдиному реєстрі судових рішень.

Слідчі встановили, що у 2016-2019 рр. заступник начальника відділу транспорту, зв`язку та енергетики управління комунального підприємства Департаменту ЖКГ міськради, спільно з посадовцями Департаменту соціального захисту населення, у змові з директором ЧКП «Муніципальний інфоцентр», приватним підприємцем, а також керівником та засновником, начальником відділу кадрів та бухгалтером «Денисівка-1», зловживаючи службовим становищем, налагодили сталий протиправний механізм привласнення бюджетних коштів призначених на пільгові перевезення.

Між перевізником «Денисівка-1» та Департаментом праці та соціального захисту населення укладено чотири угоди про виплату компенсації за проїзд «пільговиків» на автобусних маршрутах №4 (вул. Садова вул. Цецино), №6 (вул. Садова вул. Заставнянська), №23 (Садгора вул. Південно-Кільцева) та №27 (вул. Садова вул. Я. Степовго). За останні чотири роки Департамент перерахував ТОВ «Денисіка-1» компенсаційні виплати за перевезення пільгової категорії громадян у розмірі 16,86 млн грн.

Після перевірки правильності включення до розрахунків планових та фактичних рейсів, обґрунтованості коефіцієнтів та відповідно сум до оплати, включених «Денисівка-1» до звітів, погоджених чиновниками Департаменту ЖКГ, були встановлені розбіжності, що призвело до завищення сум компенсаційних виплат за пільговий проїзд на загальну суму 4 млн грн.

Суд надав слідчим доступ до банківського рахунку ТОВ «Денисівка-1», документів по працівникам цієї фірми та до інформації по номерам мобільних телефонів.

Як пише "Чернівецький промінь", мер Каспрук, коментуючи цю справу на брифінгах та у своїх дописах в мережі Фейсбук, намагався натякнути на причетність до цієї справи директора Департаменту ЖКГ Володимира Бешлея. Щоправда прізвище керівника ДЖКГ у розслідуванні поліції не фігурує.

У 2016-2019 рр. заступником начальника відділу транспорту, зв`язку та енергетики управління комунального господарства департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради був Ігор Кожуленко.

Чернівецьке комунальне підприємство КП «Муніципальний інфоцентр» очолює Іван Паращук.

Керівником та співвласником ТОВ «Денисівка-1» є Віталій Дзюбак, інша співвласниця – Олена Харабара, підписант Світлана Любківська.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews