На Буковині викрили злочинну схему, яку налагодили співробітники міграційної служби

22.02.2020 10:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У Чернівецькій області викрили злочинну схему, яку налагодили співробітники Державної міграційної служби в Чернівецькій області.
 
Як повідомляє пресслужба прокуратури Чернівецької області, зазначені особи організували протиправний механізм  отримання харабя від громадян, які зверталися до відділу УДМС в Чернівецькій області за послугами з видачі паспортів для виїзду за кордон, а також паспортів громадян України у вигляді ID-картки.
 
Співучасниця злочинної організації приймала документи від громадян та вказувала їм на необхідність надання задля одержання паспортів коштів у завищеному розмірі, за узгодженням із начальником міграційної служи.
 
За видачу термінового закордонного паспорта від громадян вимагали кошти в сумі 1500 грн, незважаючи на те, що офіційна вартість наданої послуги складала 1034 грн, за  видачу нетермінового біометричного паспорту для виїзду за кордон необхідно було сплатити кошти в сумі 900 грн, хоча офіційна вартість вказаної послуги становила 682 грн, за виготовлення термінового та нетермінового паспорта громадянина України у вигляді ID-картки слід було сплатити відповідно 700 грн чи 550 грн, що також перевищувало розміри офіційних платежів на суму понад 200 грн.
 
Після надання відвідувачами озвучених сум коштів та подальшого їх акумулювання, співучасниками здійснювався розподіл хабаря.
 
13 лютого, за результатами проведення обшуків у зловмисників вилучили кошти на суму понад 100 тис грн, чорнові записи та інші матеріали, що мають відношення до справи.
 
На даний час в рамках досудового розслідування перевіряються факти можливого заволодіння зловмисниками коштами громадян на суму близько 200 тис грн під час видачі понад 700 паспортів.
 

За вчинене правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews