Чернівецьку область хочуть поділити на три райони

10.03.2020 21:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Центр політико-правових реформ запропонував поділити Чернівецьку область на три райони – Сторожинецький, Чернівецький та Хотинський. Такий проєкт субрегіонального поділу ця громадська організація презентувала у Мінрегіоні.

Як пояснив перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк, це думка окремих людей, які представляють Центр політико-правових реформ.

Зараз Чернівецька ОДА разом із науковцями та експертами напрацьовує конфігурацію субрегіонального поділу Чернівецької області, і вона відрізняється від представленої Центром.

«За останній рік обласна державна адміністрація отримала понад 70 різних пропозицій від органів місцевого самоврядування та представників асоціацій щодо можливих конфігурацій субрегіонального рівня. Зараз ми їх узагальнюємо і формуємо єдиний узгоджений варіант, який і представимо у Кабінеті Міністрів України», – зазначив Богдан Ковалюк.

Про те, що пропозиції Центру політико-правових реформ не мають офіційної підтримки Мінрегіону, написав на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» і заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода.

«Ми плануємо розглянути всі пропозиції від ОДА, від проектів МТД, асоціацій, окремих експертів. Наступного тижня Мінрегіон спільно з Комітетом планує розпочати дискусію щодо формату, критеріїв майбутніх адмінтеродиниць субрегіонального рівня (теперішніх районів). До цієї дискусії запросимо представників ОДА, асоціацій органів місцевого самоврядування, народних депутатів України», – ідеться у дописі.

За матеріалами ЧОДА

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews