Терміново! На Буковині оголосили надзвичайну ситуацію

13.03.2020 21:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Про заходи які запроваджують з метою запобігання поширення інфекції коронавірусу на території Чернівецької області повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Як відомо ми маємо другий підтверджений випадок і тепер це не тільки Чернівці, а і один із районів області. Це спонукає і дає підстави, щоб запровадити із завтрашнього дня надзвичайну ситуацію на території Чернівецької області.

Ми повинні усвідомити, що ефективний захист, це максимально соціально відповідальна поведінка і не допущення масового скупчення населення на одній території.

Погляньте на ситуацію яка розгортається у Європейських країнах, ми можемо вчитись на чужих помилках, ми повинні застосовувати діючу нормативно-правову базу в України і зробити усі відповідальні кроки, щоб унеможливити поширення коронавірусу.

Ми обмежуємо роботу ринків, окрім продуктових секторів. Продукти харчування повинні бути доступні.

Усі інші будівельні гіпермаркети, супермаркети, торгівельні центри, повинні також зрозуміти, що йдеться про життя і здоров’я людей. Тому до 3 квітня прошу вас солідарності громадянської відповідальності. Ці заходи заради однієї мети – допомогти зберегти здоров’я і життя буковинців.

З завтрашнього дня будуть діяти ці обмежувальні заходи, і я вважаю що ми спроможні проявити свою громадянську свідомість.

Пам’ятаймо про гасло спільними зусиллями. Це спільні зусилля влади, лікарів, епідеміологів, Уряду, Президента, але так само і кожного громадянина. І тоді ми зможемо гідно впоратись з цим викликом.

Джерело: Чернівецький промінь

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews