Ізольована Брусниця: як живуть буковинці, яких ізолювали через випадки COVID-19

25.03.2020 14:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Жителі села стривожені, але не панікують.

Село Брусниця Кіцманського району стало одним із перших в Україні, де виявили хворих на коронавірус. Станом на 24 березня, у 7 місцевих жителів діагностовано COVID-19.
 
Перша хвора, 33-річна Тетяна Вишиван, померла ввечері 16 березня в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні. Підтвердження про те, що вона була інфікована саме коронавірусом, надійшли з лабораторії 17 березня.
 
 
Одразу після цього почали визначати контактних осіб, у шести людей діагноз підтвердився. Ці люди також контактували із рідними та односельцями, тому у селах Брусниця і Кальнівці (яке розміщене зовсім поряд) вирішили запровадити особливий режим в'їзду та виїзду.
 
На трасі з обох боків села встановили два санітарно-карантинні пости, де цілодобово чергують поліція, рятувальники та Нацгвардія. Вони працюватимуть до особливого розпорядження обласної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє видання «Кіцмань.Сіті».
 
Сільський голова Брусниці, Іван Загарія, розповів що пропускають лише автомобілі з продуктами, пошту та людей, які їдуть на роботу (зокрема, медиків, правоохоронців і т.д.), У продуктових магазинах все є.
 
«В перші дні була можливість об’їхати пости, але ті бокові дороги вже перекопані. Проте пішки, велосипедом можна вийти з села. Взагалі люди не панікують, ходять, кому треба, вулицями, у магазини. Хоч спершу, коли виявили хворих, місцеві жителі злякалися.»- розповідає сільський голова.
 

Через вимушений карантин люди пораються по господарству, на городах, адже зараз весна. Жителі села стривожені, але, не панікують.

Джерело: promin.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews