Чернівецька дитяча лікарня отримали апарат ШВЛ від благодійників

26.03.2020 09:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Наразі у лікарні перебувають 15 осіб, у яких діагностовано COVID-19.

Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня отримала сучасний апарат для штучної вентиляції легенів. Він може надавати дихальну допомогу одразу двом пацієнтам.

Цей медичний заклад украй потребує такого обладнання, адже сюди, до інфекційного відділення, привозять діток, інфікованих коронавірусом, з усієї області.

 

Наразі у лікарні вже перебувають 15 осіб, у яких діагностовано COVID-19. Стан їхній стабільний, кажуть лікарі. Однак, якщо до медичного закладу потрапить хворий із дихальною недостатністю, йому необхідно буде адекватна та кваліфікована допомога. Тим часом, у відділенні інтенсивної терапії до сьогодні було лише 3 апарати штучної вентиляції легень.

Дороговартісне обладнання медичному закладу передали народний депутат Вадим Новинський та митрополит Онуфрій. Благодійники кажуть – обрали Буковину, бо вона стала першим регіоном, який зіткнувся із поширенням коронавірусу.

Доброчинці передали лікарні також 100 захисних костюмів та окулярів. Про це йдеться на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews