Буковина: у школах скасують державну підсумкову атестацію у 4 та 9 класах

27.03.2020 19:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Про завершення навчального року в умовах карантину ішлося під час відеонаради, яку провела тимчасова виконувачка обов’язків Міністра освіти і науки Любомира Манзій.

Як повідомила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко, яка брала участь у заході, державну підсумкову атестацію у 4 та 9 класах Міністерство скасує. Не проводитимуть також IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад, а ІІІ етап конкурсу «Учитель року» перенесуть на вересень 2020 року.

Що ж до навчального року у школах, то його планують завершити до 1 липня 2020 року. Пробне ЗНО для випускників відбудеться у травні, а основна сесія тестування розпочнеться з 25 червня.

«Організація навчання на початку IV чверті відбуватиметься дистанційно. Ресурси на відеоуроки розміщені на сайті Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА. Засідання атестаційних комісій та педагогічних рад рекомендовано проводити в онлайн-режимі», – зазначила Ірина Ісопенко.

Термін вступної кампанії і, відповідно, початок нового навчального року у вишах, залежатиме від тривалості загальнонаціонального карантину.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews