Три бригади швикдкої на Буковині реребувають на карантині

03.04.2020 17:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Центрі екстреної медичної допомоги Чернівецької області на карантині перебуває три бригади, а це 11 медиків.

Про це повідомив директор Центру екстреної медицини Чернівецької області Володимир Єлєнєв, - пише molbuk.ua .

"У нас на карантині зараз три водія, шість фельдшерів і два лікаря. Все через те, що буковинці під час виклику швидкої допомоги не зізналися, що приїхали з-за кордону або контактували з тим, хто приїхав з-за кордону", - розповідає директор Центру екстреної медицини Чернівецької області Володимир Єлєнєв.
Такі випадки сталися у Глибоцькому за Заставнівському районі і в Чернівцях.

"Маємо три випадки, коли медикам не повідомляли про історію подорожей. У Глибоцькому районі отримали виклик до двох осіб, у яких була підвищена температура. Лікарі приїхали на виклик, оглянули, збили температуру і поїхали. Ніхто не сказав, що хворі приїхали з-за кордону. Вже потім у лікарні повідомили, що в одного із хворих виявили коронавірус. У Заставнівському районі швидку допомогу викликали до дитини, у якої була діарея. Потім з’ясувалося, що батько був із історією подорожі, він приїхав з Німеччини. У чоловіка підтвердився коронавірус, у дитини – ні. Третій випадок був у Чернівцях. Приїхали на виклик, а потім дізналися, що дівчина повернулася із Франції. Саме ці бригади зараз на карантині. Лікарі, які були на виклику у Заставнівському районі, вже до кінця вийдуть з карантину. Їм потрібно ще зробити останній тест" - зазначив Володимир Єлєнєв.

У швидкій допомозі пояснюють, що у диспетчерів є набір запитань і людей закликають на них чітко відповідати.

"Якщо людина телефонує і каже, що у неї біль у горлі, кашель, ломота у тілі або висока температура, диспетчер перше, що запитує, чи була людина за кордоном або контактувала з кимось, хто приїхав з-за кордону. І люди обов’язково про це повинні сказати. Але чому не кажуть - не розумію. Адже історія подорожі і контакти все одно виявляться. А для нас це питання захисту медичних працівників, адже повинні знати, чи одягати захисні костюми. Через цей обман і байдужість у небезпеці можуть опинитися десятки людей", - наголошує Володимир Єлєнєв.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews