У Чернівцях провели індексацію пенсій

04.05.2020 10:17   Джерело: onebuk.tv
Опубліковано : Новини Буковини

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області здійснило передбачені законодавством перерахунки пенсійних виплат. Зокрема, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році»  проведено індексацію пенсій із 1 травня.

За інформацією пресслужби Чернівецької ОДА, пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Відповідно до згаданого рішення Уряду, розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Крім того, враховано, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.

Перерахунок проведено автоматично (без особистих звернень). У Чернівецькій області проіндексовано пенсії 194 173 громадянам. Середній розмір підвищення – 135 гривень.  Виплата проіндексованих пенсій проводитиметься із 4 травня 2020 року у встановлені пенсіонерам дати виплат через зарахування на рахунки в банках або через АТ «Укрпошта», повідомляє пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: onebuk.tv