УПЦ МП таємно ховає померлих від коронавірусу священиків?

05.05.2020 14:53   Джерело: sprotyv.info
Опубліковано : Новини Буковини

У понеділок, 4 травня, на Буковині помер 49-річний настоятель Храму Святого Архистратига Михаїла УПЦ МП села Задубрівка Заставнівського району Чернівецької області Леонід Делікатний, який ще на Великдень проводив Богослужіння, а 24 квітня був госпіталізований до Чернівецької обласної клінічної лікарні з підозрою на коронавірус, інформує видання БукІнфо.

26 квітня стан чоловіка погіршився і його у важкому стані перевели до реанімації, де він і помер.

Інформацію про смерть священика підтвердив Директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний. За його словами, найближчим часом стануть відомі результати ПЛР-тестування, які встановлять, чи був священик хворий на COVID-19.

Утім, на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП наразі відсутня будь-яка інформація з приводу смерті їхнього священика.

Також на Буковині вночі 2 травня у Банченському монастирі — осередку «русского міра» на Буковині, помер священик УПЦ МП Іван Олійник. Хоча померлий проживав у Чернівцях, його забрала до себе братія, щоб інформація не потрапила в ЗМІ. Священика який ймовірно помер від COVID-19, таємно відспівали та поховали.

Інформацію про смерть священика підтверджує і допис Валентина Шевчука зі співчуттям на сторінці у Фейсбук. «З сумом в душі та болем у серці. Сьогодні не стало мого доброго друга та духовного наставника отця Івана. Це непоправна втрата для рідних, близьких, друзів та нашої парафії. Сумую разом з усіма хто знав о. Івана та завжди пам’ятатиму його добрі справи, настанови та поради. Світла пам’ять про отця Івана вічно житиме в наших серцях. Вічна Йому пам’ять та Царство Небесне», — йдеться у дописі.

Як відомо, представники РПЦвУ всіляко намагаються приховати інформацію про захворювання на коронавірус своїх священослужителів. В офіційних зведеннях про хворих та померлих на COVID-19, які публікуються на офіційній фейсбук-сторінці Чернівецької ОДА, інформація про смерть священика відсутня. Немає жодної інформації про смерть священика і на офіційній Фейсбук-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Померлий священик був настоятелем Храму УПЦ МП у мікрорайон Нові Ленківці м. Чернівці, проживав у мікрорайоні Садгора у Чернівцях.

За інсайдерською інформацією, поховали померлого священика на кладовищі у Банченах у неділю 3 травня. Кажуть, ніхто з прихожан парафії, де правив померлий, на похоронах свого священика не був.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: sprotyv.info