Чому після кожної зливи Чернівці перетворюються з «маленького Парижу» на «майже Венецію»?

30.05.2020 14:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Останній тиждень травня цього року видався дощовим. Деякі вулиці та навіть цілі райони нашого міста перетворилися з «маленького Парижу» на «майже Венецію».
 

Комунальки повідомляють, що Чернівці – «місто на семи пагорбах» та не усі знають, що між цими пагорбами колись протікали річки (а подекуди вони і досі є – у вигляді засмічених струмочків типу Клокучки). На місці вулиці Лук’яна Кобилиці взагалі був каскад озер, - йдеться в матеріалі promin.cv.ua.

Чи можна упередити такі підтоплення? Частково – так. В деяких місцях можна замінити труби на труби з більшим діаметром, також – зробити в центрі розділення системи водовідведення, тобто відділити господарсько-побутову каналізацію від мереж для відведення атмосферних стоків. Це складний інженерно-проектний процес, оскільки треба враховувати і характер ґрунтів, і географічні особливості нашого міста, -  пише пресслужба водоканалу.

 
Водозливні мережі в центрі Чернівців розраховані в середньому на 4-5 мм у годину, а 27 травня випало 31 мм опадів. 
 
Комунальники зазначають, що за таких умов єдине, що вони можуть зробити  – тримати зливові мережі та каналізацію у сталому робочому режимі. Якщо вони прочищені та справні, вода сходить так само швидко, як і прийшла. 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews