Пік підйому рівня води у річках на Буковині буде сьогодні

22.06.2020 07:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Велика вода вже наробила багато лиха у Путильському та Вижницькому районах.

Губернатор Чернівецької оласті Сергій Осачук звернувся до краян. Він зазначив, що найбільший рівень води у Чернівцях очікують сьогодні близько 10-11 години. Фахівці прогнозують рівень води в Пруті 490 сантиметрів. Але може бути похибка в районі 30-40 сантиметрів, як в один, так і в інший бік.

У 2008 році, коли за затопило «Калинівський ринок», рівень води сягав 790 см, зараз рівень води буде значно менший, але існує ймовірність підтоплення комунального «Калинівського ринку» та приватного ринку «Добробут». Тому голова ОДА звертається до підприємців подбати про безпеку свого товару.

Також можливий вихід річки Прут на заплаву і підтоплення господарств в Лужанах, Мамаївцях та селах Новоселицького району.

Голова ОДА зазначив, що завтра будуть інформувати буковинців щогодини про рівень підняття води.

В той же час, згідно прогнозу синоптиків, у понеділок ввечері та вночі очікуються сильні опади і загрозлива ситуація збережеться до 24 червня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews