На Буковині за порушення природоохоронного законодавства екоінспекція нарахувала збитків на 10 мільйонів гривень

22.07.2020 20:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За матеріалами Держекоінспекції Карпатського округу відкрито 10 кримінальних проваджень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства нараховано збитків на загальну суму 9,9 млн.грн. та пред’явлено 58 претензій на суму 1,3млн.грн, - про це повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу Вадим Колегай.

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу впродовж І півріччя 2020 року проведено 519 ресурсних перевірок щодо додержання вимог діючого законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

За виявлені порушення складено 423 протоколи (в т.ч. 8 протоколів передано для розгляду у судові органи) та притягнуто до адміністративної відповідальності 417 осіб. Сума накладених штрафних санкцій становить 86734 грн.

Загалом за 6 місяців до державного бюджету стягнено більше 500 тис.грн.

Також екоінспекією Карпатського округу в правоохоронні органи для подальшого реагування та встановлення винних осіб передано 15 справ. За матеріалами Державної екологічної інспекції Карпатського округу відкрито 10 кримінальних проваджень.

Серед найбільших порушень, які виявляють працівники екоінспекції, незаконне видобування надр (загальна сума розрахованих збитків за незаконне видобування гравійно-піщаної суміші становить 7,9млн.грн), незаконна порубка дерев (загальна сума розрахованих збитків за незаконну порубку дерев становить (лісовий фонд, об’єкти ПЗФ, зелені насадження) 1,9 млн.грн.) та порушення водоохоронного законодавства (загальна сума розрахованих збитків за самовільне водокористування та забруднення водних об’єктів становить 40 тис.грн).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews