Головний лікар одного із медзакладів Буковини вирішив не виплачувати медсестрам «коронавірусні» надбавки

10.08.2020 11:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівецькій області головний лікар Путильської ЦРЛ вирішив не нараховувати "коронавірусні" доплати медсестрам закладу.

Про це на брифінгу в п’ятницю повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, пише molbuk.ua.

Посадовець нагадав, що за ініціативи президента Володимира Зеленського, з першого квітня Національна служба здоров’я України почала перераховувати всім лікарням гроші, щоб оплатити 300% доплати лікарям та медсестрам, які працюють в умовах пандемії коронавірусу.


Проте, за словами Осачука, не всі районні лікарні цього дотримуються.

"Під час одного з виїздів, які ми здійснюємо до районів нашої області, підійшла група медсестер Путильського району із скаргою, що головний лікар так не вважає – і він 300% заплатив тільки лікарям", – розповів Осачук.

Голова ОДА нагадав, що саме медсестри несуть найбільше фізичне навантаження у лікарнях.

"Медсестри і молодші медсестри, які цілодобово перебувають біля хворого. А він в такий спосіб вирішив зекономити. 300% – тільки лікарям. А зекономлені кошти – акумулює. Сьогодні в нього мільйон гривень на рахунках", – сказав голова ОДА.

Осачук вважає, що порядок із цією лікарнею та головним лікарем має навести Путильська районна рада, яка є засновником цієї ЦРЛ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews