Обслуговування генератора. Які бензин та масло заливати для надійної роботи?

19.10.2020 12:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Якщо ви маєте або вирішили придбати автономний генератор, то звісно перед вами стає питання вибору палива та мастила. Чим заправляти таке устаткування, щоб воно служило довго? Яким мастилом краще користуватись для його обслуговування? Ми відповімо на ці питання далі.

Вибір палива для бензинового генератора

Треба чітко розуміти, що всі, у тому числі і малопотужні бензогенератори, мають карбюраторні мотори. Тому вони не потребують бензину з високим октановим числом та високою швидкістю випаровування. Більше того, його постійне використання може скоротити експлуатацію агрегату.

Генератор любить свіже, терміном не більше 30 діб, пальне, в якому відсутні зайві присадки та спирт. Для живлення бензогенераторів підійде бензин гарної якості, придбаний у надійного виробника. Бензин, який зберігався при високих температурах швидко окислюється.

  • Для чотиритактного двигуна (технологія OHV) потрібен бензин з октановим числом більше 85 (AI-92, AI-95);
  • Для двотактних двигунів - понад 77 (A-80, AI-92, AI-95). Тут для підвищення експлуатаційного терміну агрегату економії пального іноді додають масло, але з цього приводу краще порадитись з фахівцем.

Від якості палива залежить частота заправок. Чим чистішим буде бензин, тим рідше вам доведеться додавати його в генератор. Не слід лити в агрегат старе паливо, яке зберігалося більше півроку, воно піддається окисленню і утворює нагар і кіптяву на стінках бака та мотора, в результаті чого робота генератора погіршується.

Моторне мастило для генератора, яке вибрати

Відпрацьоване мастило треба обов’язково замінити після першого запуску, а далі змінювати його з певним інтервалом. Незалежно від того, як воно використовується (додаванням в паливо або в окремий резервуар), ви повинні звертати увагу на його маркування (API) та в'язкість (SAE).

  1. Маркування має такі формати: CB, CA, CD, CC, CD-11, SJ, SH, SG, SL тощо. Перша буква вказує на область застосування: C - дизельний двигун, S - бензиновий двигун. Інша - добавки. Найякісніші позначені літерами J та L. Деяке моторне мастило маркується знаком CD/SG. Воно підходить для всіх типів двигунів.
  2. В'язкість. Вибирайте відповідно до сезону:
    • (SAE) 10W-30, 10W-40, 10W50, 3W-30, SW20. Підходить для використання протягом усього року.
    • (SAE) 20, 40, 30, 50, 60 - літнє мастило. Цифра вказує на температуру навколишнього середовища.
    • (SAE) 0 Вт, 5 Вт, 10 Вт, 15 Вт, 20 Вт - використовується при температурах до -30 град.

А в разі, якщо є необхідність переналаштувати бензиновий генератор на газовий, дивіться детальну інструкцію на YouTube

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews