На Буковині примусово повернули іноземця-порушника

08.01.2021 11:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Громадянин сусідньої держави неодноразово порушував міграційне законодавство та відбував покарання за незаконний перетин державного кордону України.

Громадянин сусідньої держави неодноразово порушував міграційне законодавство та відбував покарання за незаконний перетин державного кордону України. За клопотанням поліцейських Державна міграційна служба прийняла рішення про примусове повернення порушника до країни походження з подальшою забороною в’їзду на територію України впродовж п’яти років.

Оперативники відділу протидії злочинності, пов’язаній з торгівлею людьми та незаконній міграції ГУНП в Чернівецькій області постійно здійснюють заходи для запобігання повторного скоєння правопорушень іноземними громадянами, про це повідомляє відділ комунікації поліції в Чернівецькій області. 
 
Так у січні минулого року поліцейські виявили 47-річного громадянина сусідньої країни, який не виконав рішення про примусове повернення з території України і незаконно перебував у нашій державі. Тоді співробітники поліції та міграційної служби затримали порушника законодавства й помістили у пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Підготувавши всі необхідні документи, правоохоронці примусово видворили іноземця за межі України.
 
Однак, незважаючи на заборону в’їзду в Україну, вже невдовзі порушник перетнув державний кордон поза пунктом пропуску і незаконно проживав на території Буковини. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження, провели досудове розслідування, за результатами якого скерували до суду для розгляду обвинувальний акт. Новоселицький районний суд визнав іноземця винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 322-2 Кримінального кодексу України та призначив покарання – арешт строком на три місяці.
 

Учора, 6 січня, у арештованого іноземця закінчився термін відбування покарання і його звільнено зі слідчого ізолятора. Щоб унеможливити подальше незаконне перебування порушника на території України, поліцейські направили клопотання до Державної міграційної служби в Чернівецькій області про заборону в’їзду в Україну вказаного громадянина сусідньої держави строком на п’ять років. Також співробітники поліції ініціювали перед ДМС України прийняття рішень про примусове повернення порушника з України з подальшою забороною в’їзду на територію України на п’ять років. Після звільнення іноземця з СІЗО правоохоронці примусово повернули його до країни походження.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews