У лютому на Буковині 95% свідоцтв про народження дітей батьки отримали за допомогою послуги «єМалятко»

04.03.2021 12:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На Буковині все частіше батьки новонароджених дітей обирають комплексну послугу «єМалятко». Про це ідеться у повідомленні Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Послуга дає можливість на підставі лише однієї заяви отримати послуги з проведення державної реєстрації народження, реєстрації місця проживання дитини, призначення державної допомоги при народженні дитини, призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я, реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків,визначення належності новонародженої дитини до громадянства України, внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

У лютому 2021 року у Чернівецькій області видано 426 свідоцтв про народження, 403 з яких – за допомогою «єМалятко». Найбільш популярна послуга на Сторожинеччині, Сокирянщині, Герцаївщині та у Чернівцях. Загалом же 95 відсотків свідоцтв видано саме за допомогою цієї комплексної послуги. Для того, щоб скористатися послугою необхідні:

  • заява одного з батьків (формується та реєструється за допомогою онлайн-сервісу державних послуг «Дія») необхідно подати такі документи:
  • документ, який підтверджує факт народження – медичний документ, виданий закладом охорони здоров’я (електронний медичний висновок);
  • паспорти двох батьків (при наявності паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм додатково подається витяг з Єдиного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання);
  • ідентифікаційні коди обох батьків;
  • документ, що підтверджує походження дитини від батька (свідоцтво про шлюб);
  • особовий рахунок відкритий у банківській установі для соціальних виплат;
  • відомості про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) батьків (одного з них).

Отримати консультацію та послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану можна у відділах ДРАЦС Чернівецької області. Контактна інформація за посиланням: https://pzmrujust.gov.ua/struktura/pidvidomchi-orhany-ta-ustanovy/59-viddily-derzhavnoi-reiestratsii-aktiv-tsyvilnoho-stanu/65-viddily-derzhavnoi-reiestratsii-aktiv-tsyvilnoho-stanu

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews