Ситуація критична: у Чернівцях психіатричну лікарню та кардіодиспансер перекваліфіковують під ковідних хворих

10.03.2021 18:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чернівецький кардіологічний диспансер та психіатричну лікарню перепрофілюють у госпіталь для хворих на коронавірус.

Чернівецький обласний кардіологічний диспансер та психіатричну лікарні планують перепрофілювати на госпіталь для лікування хворих на COVID-19.
 
Про це сьогодні під час брифінгу щодо поширення коронавірусу на Буковині повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, - пише promin.cv.ua.
 
Ми сьогодні відправили документи щодо внесення кардіодиспансеру до переліку госпітальних баз. Дуже часто бачимо, що люди з серцевими захворюваннями мають позитивні тести на коронавірус. Наразі очікуємо його внесення до переліку госпітальних баз та збільшення ліжкового фонду. Ми вивчаємо і можливість розгорнути додаткові ліжка у обласній психіатричній лікарні. Сьогодні місто отримало пропозицію подивитися неврологічне відділення медзакладу і, за можливістю, розгортати там ліжка. Очікуємо і кардовий потенціал з міста, щоб заповнити людьми ці нові ліжка. Сьогодні є в черзі 10 лікарів та аналогічна кількість медсестер, які могли б працювати у бригадах., - сказала Наталія Гусак.
 
Як відомо, заповненість лікарняних ліжок у Чернівцях сягає 90%, тому тих, хто потребує медичної допомоги направляють до районних лікарень.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews