Шкірвендиспансер у Чернівцях почав робити ПЛР-тести на COVID-19

14.04.2021 07:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Відтепер у лабораторії Чернівецького обласного шкірно-венерологічного диспансеру проводять ПЛР-тестування на COVID-19. Від підготовки матеріалу до отримання результатів тестування потрібно близько 4-х годин. Тож зазвичай пацієнт отримує довідку того ж дня, коли здав аналіз.
 
- Питання про відкриття ПЛР-лабораторії постало перед нами давно. Завдяки підтримці обласної влади та їхній співпраці з Фондом боротьби з COVID-19, були виділенні кошти для закупівлі обладнання для ПЛР-досліджень, а також за власний кошт було відремонтоване старе приміщення, яке відвели під лабораторію. На даний час наша лабораторія готова виконувати близько 500 тестувань на добу і, таким чином, допомагати Чернівецькому обласному лабораторному центру МОЗ України. – каже генеральний директор Чернівецького обласного шкірно-венерологічного диспансеру Валерія Бойко.
 
Також в установі роблять ПЛР-тести для виїзду за кордон, які видаються англійською мовою. Оскільки є відповідна ліцензія Міністерства охорони здоров`я, видають довідку міжнародного зразка з QR-кодом. Саме такі довідки потрібні для перетину кордону.
 
 
 
Звертайтесь за адресою – вул. Лермонтова, 9, пн-пт забір з 8:00 до 13:00, результат – до 18:00; сб забір з 8:00 до 11:00, результат – до 16:00.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews