Через африканську чуму на Буковині знищать 21 тисячу свиней

14.04.2021 12:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Близько 440 свиней загинуло з 11 по 13 квітня на свиногосподарстві СТзОВ "Котелеве" Новоселицького району. З них сотня свиноматок та молодняк. Згідно з результатами лабораторних досліджень, причиною загибелі стала африканська чума свиней. 

Як повідомила начальниця Головного управління держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжела Косован, результати підтверджені Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби. Тепер доведеться знищити 21 тисячу голів.

Вранці 14 квітня з цього приводу в ОДА відбулося термінове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. На ній вирішили:


-свиногосподарство "Котелеве" оголосити епізоотичним осередком щодо африканської чуми свиней та накласти карантинні обмеження на це господарство;

- визначити зоною захисту (3-кілометрову зону від межі спалаху) населений пункт с. Котелеве;

- визначити зоною нагляду (10-кілометрову зону від межі зони захисту) довколишні населені пункти;

- організувати робочі групи для обліку та огляду усього свинопоголів’я у Котелевому;

- виділити необхідну техніку та місце для спалювання та захоронення трупів свиней;

Читайте також

Спалах африканської чуми на Буковині: у Сторожинецькому районі заборонили продаж свинини
Буковинці продовжують знаходити мертвих свиней (Фото)




-місцем переробки і забою свиней із зони захисту визначити м’ясопереробне підприємство ДП "М’ясо Буковини" м. Новоселиця та консервний цех ТОВ ТПК "Грін Рей";

- провести обстеження мисливських угідь на виявлення загиблих та підозрілих диких кабанів;

- карантин з неблагополучного пункту (свиногосподарства "Котелеве") зняти через 40 діб після виконання всього комплексу заходів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews