У Чернівцях затвердили сучасну модель управління містом

15.04.2021 07:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецька міська рада затвердила концепцію “Smart City Чернівці 2025” — сучасну модель управління містом, що базується на впровадженні новітніх технологій. Концепція “Smart City Чернівці 2025” передбачає розвиток міста за кількома ключовими напрямами, серед яких: використання технологій для ефективного управління містом, залучення громади до прийняття рішень, підвищення якості життя, розвиток інфраструктури.

Серед основних пріоритетів — житлово-комунальне господарство, безпека і транспорт, e-медицина, відкрите урядування та електронна демократія. Активне використання сучасних інноваційних технологій, зокрема елементів штучного інтелекту, зробить процеси більш прозорими й ефективними.

В рамках роботи заплановано:

Запровадження е-урядування містом та сучасної системи надання послуг Використання відкритих даних, хмарних обчислень та аналітичних систем Залучення інноваційних підприємців, громадськості та представників IT-спільноти до розроблення нових підходів до надання послуг

Впровадження картки чернівчанина — багатофункціональної електронної пластикової картки

Розробку нових мобільних застосунків для зручності надання сервісів

Реалізація к онцепції “Smart City Чернівці 2025” підвищить загальний рівень якості життя мешканців міста.Створиться інноваційне середовище, яке забезпечить сприятливі умови для бізнесу та залучення інвестицій, запрацює сучасна система надання послуг. Запровадження  концепції “Smart City Чернівці 2025”  – це ще один крок на шляху до побудови найзручнішої країни з доступними сервісами для кожного.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews