На Великдень у масках і без цілування святинь. Кабмін дав настанови, як мають відбуватися служби

Радять утриматися від обрядів, що передбачають фізичний контакт

30.04.2021 12:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Проводити служіння онлайн, збільшити кількість сесій благословення та зменшити їх тривалість – такі рекомендації Кабінет міністрів України надав представникам духовенства щодо святкування Великодня.

Зокрема, під час служби просять зафіксувати вхідні двері на територію та у приміщення храмів у відкритому стані, а також утриматися від обрядів, що передбачають фізичний контакт (наприклад, поцілунки святинь).

Також прихожанам варто перебувати у масках, як у приміщенні, так і на території храмів. На вулиці слід дотримуватися дистанції не менше 1,5 метрів. Всередині церкви передбачено розташування не більше 1 особи на 4 квадратні метри площі будівлі.

Окрім цього, рекомендують відвідувати обряд благословення та освячення їжі лише одній особі з родини. Людям похилого віку та тим, хто має хронічні захворювання, радять залишатися вдома.

Великдень за юліанським календарем в 2021 році святкували онлайн в багатьох європейських країнах, в тому числі традиційно католицькій Італії, де великодні урочистості за участі Папи Римського Франциска вже другий рік поспіль відбулися без вірян на площі Святого Петра у Ватикані.

Типові обмеження в країнах, що все ж дозволили святкування Великодня стосувалися в першу чергу обмеження кількості осіб (на рівні 25-50%) та обов’язкового носіння масок під час урочистостей.

У 2020 році Великодні святкування стали ймовірною причиною окремих локальних спалахів на території Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, незважаючи на суворі обмеження на загальнонаціональному рівні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews