80 житлових будинків підтоплено, загинули свійські тварини: вчорашня негода на Буковині наробила лиха (фото)

21.06.2021 16:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На щастя, обійшлося без людських втрат.

Вчорашня гроза на Буковині наробила чималого лиха жителям області. Через сильні опади було підтоплено присадибні ділянки, господарства та житлові будинки кількох населених пунктів Чернівецького району. Про це повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

Зокрема у Вікнянській громаді постраждали села Вікно, Брідок, Дорошівці, Митків, Онут, Мосорівка, Товтри. А також села Погорілівка, Баламутівка, Чорний Потік, Боянчук Юрківецької громади. 

Загалом підтопило 80 житлових будинків у восьми населених пунктах. Постраждали також 150 присадибних ділянок у 17 населених пунктах, частково пошкоджено дороги місцевого значення загальною протяжністю близько 30 км та дорожнє покриття 9 мостів у 29 населених пунктах (проїзд до населених пунктів забезпечено). Внаслідок затоплення загинула домашня птиця та кролі. На даний час комісія ТЕБ та НС Веренчанської сільської ради розпочала роботу.

null

Проведено перші обстеження затоплених будинків та земельних ділянок, складено відповідні акти. З допомогою ДСНС здійснено роботи з відкачки води в затоплених домоволодіннях. Ведеться підрахунок  загальної суми збитків.Жертв та постраждалих внаслідок негоди немає.

null


Станом на ранок понеділка в області залишаються підтопленими присадибні ділянки та домогосподарства. На місці працюють надзвичайники. Наразі вони відкачують воду у найбільш підтоплених селах. Зокрема, у селі Вікно, яке постраждало найбільше, зосереджено 35 людей особового складу, 10 одиниць техніки, та 13 мотопомп.

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews