У Чернівцях місцеві та ізраїльські фахівці зменшать кількість поривів на водогоні і в мережі міста

21.07.2021 17:36   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Фахівці КП “Чернівціводоканал” разом з інженерами ізраїльської фірми BERMAD після дводенних перемовин прийняли конкретні рішення по зменшенню поривів в місті та на водогоні “Дністер-Чернівці”.
 
Проаналізувавши стан мереж, основні пориви, місця та частоту їх виникнення, вирішили здійснити невідкладні кроки.
 
У певних точках водогону будуть додатково встановлені вантузи, які будуть стравлювати зайве повітря. Це допоможе максимально зменшити кількість поривів і попередить утворення вакууму в трубах.
Мережі міста розділять на зони тиску, у кожній з яких встановлять вузли регулювання, які будуть понижувати залишковий тиск в автоматичному режимі. Це допоможе уникнути гідроударів саме у внутрішніх мережах міста.
Також буде встановлено щонайменше 3 автономних вузли гідравлічного регулювання тиску з режимами роботи “День-Ніч” на вулицях Героїв Майдану - Комарова, Героїв Майдану - проспект Незалежності та Драгоманова.
 
- Уже перше втілене рішення 一 встановлення вантузів, які стравлюють повітря в нашій іржавій трубі, дозволило безаварійно запустити водогін, - кажуть фахівці водоканалу. - Ще 9 років тому ізраїльські інженери запропонували нашому місту рішення по протидії гідроударам, регуляції тиску в мережах та зонуванню водопровідних мереж Чернівців. Тоді ці проєкти з незрозумілих причин не були втілені. Тепер повертаємось до них з новим розумінням і маємо протримати мережі до початку практичної реалізації німецького проєкту, яким передбачена їхня заміна.
 
Фото КП "Чернівціводоканал"

Фото КП "Чернівціводоканал"

Фото КП "Чернівціводоканал"
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews