У п'яти школах на Буковині створили сучасні лабораторії

18.08.2021 10:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Цьогоріч у 5 школах Буковини створили STEM-лабораторії. Це інноваційні середовища, де за допомогою дослідів та експериментів діти опановуватимуть практичні навички. Одна з таких лабораторій з’явилася у Чернівецькому ліцеї № 3 медичного профілю.

- Ми отримали устаткування для облаштування STEM-лабораторії за профілем «Хімія-біологія». Тут є сучасні мікроскопи, спеціальні набори для досліджень, електронні ваги, 3D-принтер та сканер. Відтак діти зможуть відточувати практичні навички, що є важливим аспектом у процесі навчання. Також наш ліцей тепер має нове обладнання з робототехніки, – пояснила директорка ліцею Ганна Грицюк.

STEM-лабораторії отримали також Чернівецький ліцеї № 1 математичного профілю, Чернівецький багатопрофільний ліцей №4, Сторожинецький і Кельменецький ліцеї. Закупили їх за кошти освітньої субвенції. Також за ці гроші у 2021 навчальному році у 20 школах області облаштували 39 кабінетів природничо-математичного профілю.

Загалом же, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2019 рік», на оснащення шкіл обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторіями Буковині виділили 15 мільйонів 748 тисяч 200 гривень. З них 8972, 6 тисяч гривень використали на закупку обладнання для кабінетів природничо-математичного профілю, а ще 6648,9 – на придбання 5 STEM-лабораторій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews