Фахівець із США провів тренінг з медіації, у якому взяли участь буковинські юристи системи БПД

16.11.2021 12:46   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Фахівці системи безоплатної правової допомоги у Чернівецькій області взяли участь у міжнародному дводенному онлайн-тренінгу «Медіація як додатковий інструмент у переговорах із суб’єктами владних повноважень».

Проводив тренінг сертифікований медіатор Апеляційного суду четвертого округу Північної Кароліни, член Академії сімейних медіаторів Френк Лейні (США).

Юристи безоплатної правової допомоги здобували практичні навички ведення медіації, вчилися формулювати правильні запитання на різних етапах конфлікту.

- Ви налаштовані сваритись чи спробуємо вирішити проблему? — так розпочав навчання Френк Лейні.

За словами учасниці тренінгу, заступниці директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Жанни Цурик, у багатьох країнах медіація є одним із найефективніших та найпопулярніших альтернативних способів вирішення спору.

 

«В Україні спостерігається поступова популяризація такого інституту. Втім, відсутність правового врегулювання цієї процедури знижує ефективність її впровадження. Попри це, є ще низка перешкод, з якими стикаються медіатори, адвокати та інші вже сьогодні. Тому для нас важливим є досвід тих країн, в яких активно реалізовують медіаційні процедури», — зауважила Жанна Цурик.

У тренінгу взяли участь фахівці системи БПД з Регіонального, а також Вижницького, Кельменецького та Чернівецького місцевих центрів.

Партнери тренінгу – громадські організації: «Інститут трансформаційних рішень та медіації», «Київський регіональний центр медіації та правового посередництва», «Агенція медіації та діалогу  Чернівецької області», «Центр права та посередництва», «Західноукраїнський центр медіації та правового посередництва».

Читайте також

Знайшли нульового пацієнта: у США шокували заявою про походження коронавірусу

- Тематика, яка обговорювалася на тренінгу, а потім і практично була обіграна через вирішення конкретного кейсу, стосувалася реальних конфліктів, які виникають між приватними особами – власниками житла чи квартиронаймачами та представниками ОСББ чи КЖРЕПу щодо якісного надання послуг.  Вміння вирішити цей конфлікт саме медіатором, сприяння налагодженню комунікації між сторонами, створення умов, щоб сторони почули одна одну і дійшли до спільного прийнятного для всіх рішення, яке реальне до виконання, процес у комфортній, сприятливій обстановці, доводить дієвість процедури медіації, – ділиться враженнями від тренінгу медіаторка, учасниця ГО «Агенція медіації та діалогу  Чернівецької області» Оксана Меленко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews