На розі Університетської та Григорія Сковороди планують облаштувати студентську площу

23.11.2021 07:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Ідею облаштування громадського простору (так званої “студентської площі”) на розі вулиць Університетської та Григорія Сковороди обговорив заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк під час знайомства з новим директором проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» Еріком Швайкгардом.
 
Ще у 2017 році, у межах “Майстерні міста”, тимчасово облаштовували цю локацію як проект для безпеки пішоходів, оскільки тут дуже небезпечний подовжений пішохідний перехід.
 
- Під час зустрічі окреслили операційні та стратегічні пріоритети розвитку міста, адже друга фаза проекту передбачає впровадження заходів Концепції інтегрованого розвитку 2030, а це – неабиякий шанс для Чернівців перейняти найкращі світові тенденції, - каже Василь Зазуляк. - Це не перша і, маю надію, не остання співпраця з німецьким товариством міжнародного співробітництва “GIZ”. Для прикладу, наразі спільний демонстраційний проект на розі вулиць Б. Хмельницького та Університетської вже на завершальному етапі. Саме цей проект від “GIZ”, завдяки співфінансуванню від міської ради, вже невдовзі презентуємо у рідному місті.
 
Щодо “студентської площі”, то проєктом тут заплановано облаштування острівців безпеки, лавиць, сучасного освітлення, а також озеленення. Наразі реалізація цього громадського простору на стадії переговорів.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews