Із 111-річної будівлі у Селятині зробили сучасний дитсадок на 145 місць

02.12.2021 07:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Селятині завершили реконструкцію дитсадка. Цей об’єкт входить до програми Президента України «Велике будівництво» та є однією з найбільших трансформацій у межах програми за 2021 рік. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря, інформує Мінрегіон.

- Селятинський дитячий садочок функціонує понад 40 років. А будівля, в якій він розташований, зведена ще у 1910 році. Цей заклад потребував термінової реконструкції, умови були жахливі. Наприклад, під час денного сну у кімнаті на 20 м2 на двоповерхових ліжках розміщували до 25 дітей. А їжу готували в окремій будівлі у старій печі. Завдяки Програмі Президента «Велике будівництво» тут відбулась масштабна трансформація. Відтак у комфортних, сучасних умовах вже навчаються 120 дітей, – зазначив заступник Міністра.

Читайте також

На Буковині вилучили контрабанду
На Буковині збудують школи, дитячі садочки та п'ять стадіонів

Зокрема, у будівлі дитячого садочка перепланували приміщення на першому поверсі, влаштували індивідуальний тепловий пункт, системи вентиляції, опалення, пожежної сигналізації та блискавкозахисту. Також тут облаштували актову залу, а для маломобільних груп встановили вертикальний підіймач між поверхами. У результаті реконструкції в освітньому закладі збільшилась кількість навчальних місць (+45).

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що цьогоріч до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» включено 500 соціальних об’єктів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews