Чи діють домашні експрес-тести на COVID-19 у транспорті та громадських закладах?

28.12.2021 08:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Експрес-тести на COVID-19, зроблені в домашніх умовах, не є чинним для відвідування громадських закладів та поїздок у громадському транспорті. Про це повідомляє МОЗ.

Зараз у продажу можна знайти експрес-тести для домашнього використання. Проте такі тести не дають підстави відвідувати ресторани, кінотеатри, спортивні зали чи користуватись міжрегіональним транспортом в умовах карантину. Для цього підійде ПЛР-тест та експрес-тест на антиген, зроблений в лабораторії. Ці види тестування дають змогу виявити активну інфекцію.

Чому зроблені вдома експрес-тести не валідні для доступу у громадські заклади?

  • Процедура проведення тестування може бути проведена із порушеннями, а можливості перевірити, чиї зразки використовувались для тесту немає.
  • Результати такого тестування не є 100% гарантованими, зокрема і через те, що процедура може бути проведена із порушенням.

Водночас, такі типи тестів можна використовувати для самоконтролю. У випадку позитивного результату необхідно звернутись до медичного закладу для підтвердження результатів ПЛР-методом.

Більше про різницю тестів на COVID-19 читайте за посиланням https://cutt.ly/0UiiEs1

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews